Codul SWIFT/BIC Intesa Sanpaolo Bank

0
Codul SWIFT/BIC Intesa Sanpaolo Bank
publicitate

Codul SWIFT/BIC Intesa Sanpaolo Bank. Elementul Cheie al Tranzacțiilor Bancare Internaționale

Codul SWIFT/BIC Intesa Sanpaolo Bank. Intesa Sanpaolo Bank, o bancă de prestigiu din România, utilizează un cod SWIFT/BIC specific pentru a facilita tranzacțiile bancare internaționale. Acest cod, swift, este un element crucial în asigurarea unei comunicări eficiente între bănci și în realizarea transferurilor de bani transfrontaliere.

publicitate

În cadrul acestui articol, vom analiza detaliat ce reprezintă codul SWIFT, cum funcționează și cum puteți utiliza codul swift pentru a efectua tranzacții bancare internaționale sigure și eficiente cu Intesa Sanpaolo Bank.

publicitate

Ce este un cod SWIFT/BIC?

Codul SWIFT/BIC (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication/Business Identifier Code) este un cod unic format din litere și cifre folosit pentru identificarea precisă a unei bănci sau instituții financiare în cadrul tranzacțiilor internaționale. Acest cod are rolul de a asigura rutele corecte și eficiente pentru transferul de bani între bănci din întreaga lume. Codurile SWIFT/BIC sunt standardizate global și recunoscute de industria bancară internațională.

publicitate

Codul SWIFT/BIC Intesa Sanpaolo Bank

Codul SWIFT/BIC al bancii Intesa Sanpaolo Bank este WBANRO22. Acest cod este esențial pentru identificarea precisă a băncii Intesa Sanpaolo Bank în cadrul tranzacțiilor internaționale. WBANRO22 este format din șase caractere alfanumerice, care conțin următoarele informații:

publicitate
 • BRM (primele trei litere). Aceasta este abrevierea numelui băncii, adică „Banca Comercială Intesa Sanpaolo Bank România”.
 • RO (următoarele două litere). Aceste două litere reprezintă codul de țară al României.
 • BU (ultimele două litere). Aceste două litere indică sucursala sau sediul specific al Intesa Sanpaolo Bankla care se referă codul.

Codul SWIFT asigură identificarea precisă a băncii Intesa Sanpaolo Bank în tranzacțiile internaționale, ceea ce simplifică procesul de transfer al fondurilor.

publicitate

Cum funcționează un cod SWIFT/BIC?

Codurile SWIFT/BIC sunt esențiale în tranzacțiile internaționale, deoarece permit băncilor să identifice corect băncile implicate într-o tranzacție și să ruteze fondurile corespunzător. Iată modul în care funcționează un cod SWIFT/BIC într-o tranzacție bancară internațională:

 1. Inițierea tranzacției. Atunci când doriți să efectuați o tranzacție bancară internațională către sau de la Alpha Bank, veți furniza băncii dvs. toate detaliile necesare, inclusiv codul SWIFT/BIC (WBANRO22).
 2. Verificarea codului SWIFT/BIC. Banca dvs. va verifica validitatea și corectitudinea codului SWIFT/BIC pentru a se asigura că tranzacția poate fi procesată.
 3. Rutarea tranzacției. Cu ajutorul codului SWIFT, banca dvs. identifică Intesa Sanpaolo Bank ca destinatarul sau expeditorul fondurilor. Apoi, tranzacția este rutată către Intesa Sanpaolo Bank sau către banca intermediară corespunzătoare, dacă este necesar.
 4. Procesarea tranzacției. Intesa Sanpaolo Bank sau banca intermediară procesează tranzacția conform instrucțiunilor dvs., creditând sau debitând contul corespunzător în funcție de natura tranzacției.
 5. Confirmarea tranzacției. După ce tranzacția este procesată cu succes, veți primi o confirmare a acesteia, iar Intesa Sanpaolo Bank va actualiza soldul contului dvs. în consecință.

Codul SWIFT WBANRO22 este astfel un element cheie în asigurarea unei comunicări fără erori între bănci în cadrul tranzacțiilor bancare internaționale.

Unde puteți găsi codul SWIFT/BIC Intesa Sanpaolo Bank?

Codul SWIFT/BIC (WBANRO22) este disponibil în mai multe locuri:

 1. Site-ul web Intesa Sanpaolo Bank. Puteți găsi codul SWIFT/BIC pe site-ul oficial al băncii, în secțiunea dedicată informațiilor de contact sau în detaliile contului dvs. bancar online.
 2. Declarațiile de cont. Codul SWIFT/BIC este adesea inclus în declarațiile de cont pe care le primiți de la Intesa Sanpaolo Bank. Acest lucru vă permite să îl aveți la îndemână în cazul în care aveți nevoie să efectuați tranzacții bancare internaționale.
 3. Contactând Intesa Sanpaolo Bank. Dacă nu puteți găsi codul SWIFT/BIC în documentele sau online, puteți contacta Intesa Sanpaolo Bank prin intermediul serviciului lor de relații cu clienții pentru a obține informații actualizate.

Când este necesar codul SWIFT/BIC Intesa Sanpaolo Bank?

Codul SWIFT Intesa Sanpaolo Bank (WBANRO22) este necesar în următoarele situații:

 1. Transferuri bancare internaționale. Dacă doriți să efectuați transferuri de bani către sau de la Intesa Sanpaolo Bank dintr-o altă țară, veți avea nevoie de codul SWIFT/BIC pentru a identifica corect banca.
 2. Plăți internaționale. Atunci când efectuați plăți pentru bunuri sau servicii către sau de la Intesa Sanpaolo Bank din străinătate, furnizorii sau clienții pot solicita codul SWIFT/BIC pentru a efectua tranzacția.
 3. Investiții internaționale. Dacă doriți să investiți în România și aveți nevoie să efectuați transferuri către sau de la Intesa Sanpaolo Bank, codul SWIFT/BIC va fi esențial pentru a finaliza aceste tranzacții.
 4. Recepționarea transferurilor bancare internaționale. Pentru a primi transferuri de bani din străinătate în contul Intesa Sanpaolo Bank, veți furniza codul SWIFT/BIC expeditorului pentru a facilita transferul.

Concluzie

Codul SWIFT este un element crucial în efectuarea tranzacțiilor bancare internaționale cu Intesa Sanpaolo Bank. Acest cod unic permite băncilor din întreaga lume să identifice Intesa Sanpaolo Bank într-un mod precis și eficient, asigurând astfel că fondurile ajung la destinația corectă. Pentru a efectua tranzacții bancare internaționale cu Intesa Sanpaolo Bank sau pentru a primi transferuri de bani din străinătate, trebuie să cunoașteți și să utilizați codul SWIFT/BIC Intesa Sanpaolo Bank. Este un instrument esențial pentru gestionarea eficientă a tranzacțiilor bancare internaționale și pentru a naviga cu succes în lumea financiară globală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.